En Robert tallant vegetals. |
Avui hem fet curset de momos! El nostre professor, en Lobsang, es un catedratic de la universitat de Katmandhu de llengua tibetana i llengu a xinesa. Es un exiliat del Tibet i te familia alla. Aqui ha refet la seva vida amb noves amistats i noves families.
Ens ha acollit a casa seva i ens ha ensenyat a cuinar una de les delicies nepalis: momos vegetarians! Aqui us deixo la recepta, per a apropar-vos un dels millors sabaors asiatics. La recepta esta explcada amb senzillesa i ignorancia culinaria, per qui s'atreveixi a probar-ho alla que m'escrigui qualsevol pregunta!
Veg mo:mo's
INGREDIENTS (per 6 persones): 1 kg de farina, 1 cola, espinacs o bledes,
una especie de tofu, pasta d’arros, oli,
sal, mitja cullerada sopera de “widin” (una especie xinesa), masala per momos,
3 pastilles d’avecrem.
PREPARACIO
L'Anita de fons, en Robert al mig i jo en primer planol. |
1.
Barrejar
l’aigua amb farina i fer una massa que quedi compacta.
2.
Posar
el tofu (o similar) en aigua durant 10min per a que s’estovi.
3.
Tallar
els vegetals, la pasta d’arros (posada en remull previament) i el tofu en
trossos ben petits i saltejar-ho a la paella tot ben barrejat i afegir-hi sal
al gust.
4.
En
una fusta enfarinada fer “xurros” amb la massa del principi i arrencar trossos
de la mida d’una pilota de ping pong (mes petits de fet). Aixafar les boles amb
el rodet a dues bandes i dues cares fins que quedin circumferencies gruixudes
(2mm) i amples (2cm de radi aprox).
5.
Posar
la barreja saltejada a la paella a dins de la massa fent uns
farcellets-empanadilla tancats amb molta manya i gracia (jo no ho he
aconseguit).
6.
Posar
oli a les bases de les plates de l’olla de vapor per a que no s’enganxi i deixar que es facin al
vapor d’un aigua amb les pastilles d’avecrem (no molt mes de 10 minuts!).
Despres els han servit amb salsa xili i amb el
caldo de l’aigua que hem fet servir per fer el vapor i cuinar-los.
Bonissim!
Bon profit!
(De dreta a esquerra): En Robert, la Xenia, la Mariona, l'Anita, en Marxal i jo menjant-nos la feina feta! Bonissims! |
T'has anat a trobar amb en Robert, eh? Quins bandarres!!!
ResponEliminaLa recepta aquesta ja ens la faràs tu a la tornada....
Salut i bon camí!