dimecres, 9 de gener del 2013

Avui, curs de momos!

En Robert tallant vegetals.
 Avui hem fet curset de momos! El nostre professor, en Lobsang, es un catedratic de la universitat de Katmandhu de llengua tibetana i llengu a xinesa. Es un exiliat del Tibet i te familia alla. Aqui ha refet la seva vida amb noves amistats i noves families.

Ens ha acollit a casa seva i ens ha ensenyat a cuinar una de les delicies nepalis: momos vegetarians! Aqui us deixo la recepta, per a apropar-vos un dels millors sabaors asiatics. La recepta esta explcada amb senzillesa i ignorancia culinaria, per qui s'atreveixi a probar-ho alla que m'escrigui qualsevol pregunta! 

Veg mo:mo's 
INGREDIENTS (per 6 persones): 1 kg de farina, 1 cola, espinacs o bledes, una especie de tofu, pasta  d’arros, oli, sal, mitja cullerada sopera de “widin” (una especie xinesa), masala per momos, 3 pastilles d’avecrem.

PREPARACIO
L'Anita de fons, en Robert al mig i jo en primer planol.
1.       Barrejar l’aigua amb farina i fer una massa que quedi compacta.
2.       Posar el tofu (o similar) en aigua durant 10min per a que s’estovi.
3.       Tallar els vegetals, la pasta d’arros (posada en remull previament) i el tofu en trossos ben petits i saltejar-ho a la paella tot ben barrejat i afegir-hi sal al gust.
4.       En una fusta enfarinada fer “xurros” amb la massa del principi i arrencar trossos de la mida d’una pilota de ping pong (mes petits de fet). Aixafar les boles amb el rodet a dues bandes i dues cares fins que quedin circumferencies gruixudes (2mm) i amples (2cm de radi aprox).
5.       Posar la barreja saltejada a la paella a dins de la massa fent uns farcellets-empanadilla tancats amb molta manya i gracia (jo no ho he aconseguit).
6.       Posar oli a les bases de les plates de l’olla de vapor per  a que no s’enganxi i deixar que es facin al vapor d’un aigua amb les pastilles d’avecrem (no molt mes de 10 minuts!).




Despres els han servit amb salsa xili i amb el caldo de l’aigua que hem fet servir per fer el vapor i cuinar-los.
Bonissim!
Bon profit!
(De dreta a esquerra): En Robert, la Xenia, la Mariona, l'Anita, en Marxal i jo menjant-nos la feina feta! Bonissims!


1 comentari:

  1. T'has anat a trobar amb en Robert, eh? Quins bandarres!!!
    La recepta aquesta ja ens la faràs tu a la tornada....

    Salut i bon camí!

    ResponElimina

Gràcies per deixar notícies teves. No t'estressis si trigo en respondre, de totes maneres agraïré saber de tu!