divendres, 23 de novembre del 2012

Modest resum grafic.

Aprofitant que he pogut pujar fotos i per a saciar la sed d'imatges dels propers dies us deixo un tastet de poques imatges de tot el meu viatge. Veureu que moltes d'elles podrien estar millor fetes, doncs no soc cap professional de la imatge. Aqui com amb les banderes: no us quedeu tant en el simbol si no en el que significa, en el moment i en la historia que hi ha al darrere. La meva. Espero que les gaudiu!


1. Pushapatinath
 Aixo es Pashupatinat. Es al Barmati, el riu sagrat del Nepal. Aqui moltes etnies hindus purifiquen els cossos amb l'aigua del riu (com fan al fons). Un cop fet el ritual els transporten amb solemnitat pero snse dramatisme a una de les plataformes (segons el nivell economic de la familia) on els incineren i tiren les cendres al riu. Per a aquestes persones es el millor que els hi pot passar saber que acabaran aixi. Cada cultura te una manera de viure les morts de les persones properes. Hem de trobar la nostra, la que ens dolgui menys, la que ens aporti forces i esperanca quan la mort aporta absencia. 

2. Patan
Patan es un dels tres antics reialmes de la vall. Te racons preciosos com aquesta estupa amb el temple sobre el llac.

3. Aprenent a fer formatge de iak.
Aqui em teniu motivadissims a les explicacions de com fan per a que fermenti la llet de iak i passi a ser delicios formatge de iak.

4. Vistes per sanar els ulls.
Una part de la corona del Nepal, un boci d'Himalaia que deixa baixos els nuvols gratant un cel que sembla infinit.

5. Goli Gompa
La foto crec que es repeteix, pero es el paradis onvaig viure dues minses setmanes. Un lloc per tornar-hi per la immensitat, l'amor, la sabiesa i la immensitat que despresn pel seu entorn i la seva gent.

6. Descobrint-me
Un de tants racons que m'oferia el Solu-Kumbu per pensar, desmontar-me, posar-ho tot a la vista, descobrir-me i reconstruir-me de nou, mes fort, per seguir endavant. Sempre endavant.

7. Treballant amb els lames.
El Big Lama i jo treballant preparant les Thurmes per a la Big Puja. Jo fent la feina dura i ell fent la meticulosa i delicada. Cadascu te el seu lloc!

8. Bakhtapur
Una de les entrades a unes de les tres Places Durbar de Bakthapur. Tres espais esquitxats de temples, monastirs i estupes que competeixen en grandiloquencia, significat i poder amb la resta de places de la vall.

9. Quotidianitat artesana a Bakthapur.
Aqui podeu veure com assequen la terrissa i el gra a una de les places. Al fons, en aquella teulada darrere les botigues esta on couen la terrissa: l'enterren en palla i li calen foc!

10. Enginyeria nepali.
Sort que no vaig estar en epoca de monzo, quan els rius presenten les crescudes! Ni un clau al pont!

11. Zona alta de Bragha
Si no recordo malament aixo es la zona alta de Bragha, al Circuit de la Volta als Annapurnes. Aixo es arquitectura integrada en el paisatge!

12. Glacera de l'Annapurna III
Al peu de l'Annapurna III la imponent glacera. La primera vegada que m'hi sentia immers en l'Himalaia va ser al peu d'aquest gegant.

13. Desert himalaienc.
Aquesta panoramica es des de sobre de Manang. Podeu veure el llac turquesa (no se si a la foto s'aprecia be, pero es turquesa!). Sembla mentidaque a aixo sigui l'Himalaia. Cada vall es un mon: selva, pineda, desert, neu...

14. Surt el sol.
Passi el que passi cada dia surt el sol i ens regala una de tantes estampes precioses. Aquest cop sortint sobre la vall de Manang cami al Tilicho amb el riu que serpenteja fent unes S com dibuixat per un nen petit.

15. Tilicho Tal.
El Tilicho Tal, el llac mes alt del mon -diuen-. Te petits icebergs i es troba a 4910m. i esta envoltat de paisatges desertic (dreta) i de muntanyes amb metres de neu a sobre (edsquerra)

16. Daulaghiri
El sol acabant el seu torn acomiadant-se amb grandiloquenca amb aquesta estampa d'una de les muntanyes mes altes del mon: el Daulaghiri, una de les puntes d'aquesta cadena de muntanyes impressionants.

17. Machhapuchhare.

Tambe anomenada Cua de Peix (per la seva forma) la muntanya sagrada del Nepal. Esta prohibit escalar-la, ningu pot posar els peus sobre la corona del Nepal. Diuen que la corona del mon es l'Everest, i la del Nepal aquest capritx de la natura.

18. L'Annapurna.
L'Annapurna i la seva glacera. Una muntanya magica, tan encantadora com egosita que s'ha volgut quedar amb els cossos de dos dels millors alpinistes del mon. Una muntanya d'aparenca innocent i d'un perill incomparable. 

i 19. Boudhnat.
L'Stupa mes gran de Katmandu. Es el lloc on mes monjos budistes es poden trobar a Katmandu. Els ulls de Buda en el moment que arribar a la il.luminacio estan sota els tretze pisos que representa els tretze nivells a assolir fins a arribar ala il.luminacio representada per la perfeccio, la flor de lotus. Alguna cosa semblant significa...

Espero que us hagi agradat l'humil tastet grafic dels meus dies. Fa dos dies van ser les persones, avui es els llocs, qui sap dema. Em deixo moltes coses a la reserva: molts moments, persones, moltes imatges i molts llocs apassionants, pero sovint la vida ens obliga a escollir i la meva seleccio ha estat aquest mins recull de fotos de baixa qualitat artistica, deplorable tecnica i segurament menys bon gust. Pero es amb el que us heu de conformar si no em veniu a veure!
I aqui, la ruta continua!

Namaste!

2 comentaris:

  1. Que guapo Juanma!!! ya entendemos por tus fotos que te haya embrujado este lugar!!! sencillamente espectacular... una abrazo, Juan y Ale de Tenerife Namaste...

    ResponElimina
  2. Son unas fotos fantásticas, pero detrás de cada una de ellas hay una historia, entorno, pensamiento y emoción y eso solo lo has vivido tu.
    Juan R.S.

    ResponElimina

Gràcies per deixar notícies teves. No t'estressis si trigo en respondre, de totes maneres agraïré saber de tu!